12 mar

Årsmöte

  • 02:00 e m
  • Församlingsgården Avesta

Välkommen till årsmöte den 12 mars kl 14.00 i församlingsgården Avesta. Vi bjuder på enklare förtäring. Anmälan till kia@roks.se

15 maj

Inom kort: Utbildning - Bli jourkvinna

Vi planerar för en grundutbildning för att bli jourkvinna. Du kan redan nu anmäla ditt intresse via: kia@roks.se

07 mar

Föreläsning - Kvinnors rätt med Maria Rashidi

  • 06:30 e m
  • Avesta Bibliotek

Maria Rashidi, ordförande i Kvinnors Rätt, reser Sverige runt och föreläser om hedersrelaterat våld och förtryck; ett ämne där hon dels delar med sig utav sin egen personliga, berörande historia och dels där hon erbjuder en möjlighet till stor kunskap kring hedersförtrycket. Som grundare och ordförande av organisationen Kvinnors Rätt, så har Maria Rashidi genom sitt sociala arbete stöttat flera tusentals individer utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck och våld i nära relationer.

29 nov

Författarmöte om mäns våld mot kvinnor

  • 06:30 e m
  • Avesta Bibliotek, Fridolinsalen

Med anledning av FN:s proklamerade dag mot mäns våld mot kvinnor den 25 november kl 18:30 arrangerar Kvinnojouren i Avesta tillsammans med Biblioteket i Avesta samt ABF en föreläsning av författaren till ”Anna och hennes systrar-åtta kvinnors berättelser om mäns våld mot kvinnor”, Tina Olby. Hon är aktiv jourkvinna i Motala Kvinnojour sedan drygt 30 år och har mött 100-tals våldsutsatta kvinnor som sökt stöd och skydd i kampen för ett liv utan våld. I boken skildras kvinnornas tankar, känslor och strategier för att komma från och överleva våldet. Kvinnorna är fiktiva men våldet är verkligt. ”Jag har upplevt kvinnors utsatthet på nära håll och sett mäns våld mot kvinnor och barn i vitögat”, säger Tina Olby som kommer att berätta om sin erfarenhet från kvinnojoursarbetet och om boken samt hur den kom till.

Det här är delar av styrelsen
i Kvinnojouren i Avesta.

Ordf. Katarina Andersson, vice ordf. Lilian Palm, Madeleine Ingmarstedt, Agneta Gustafsson, Jorunn Hollstedt Widén och Eva Friberg.